مقاله پایان نامه مورد نظر خود را در میان هزاران موضوع بیابید و دانلود کنید !

نقش پارک های علمی و فناوری در کارآفرینی فارغ التحصيلان كشاورزی در استان تهران

  • پس از پرداخت لينک دانلود نمايش داده مي شود و به ايميل شما ارسال مي گردد.
  • ايميل را بدون www وارد کنيد و در صورت نداشتن ايميل اين قسمت را خالي بگذاريد.
  • در صورت هر گونه مشگل در پروسه خريد ميتوانيد با پشتيباني تماس بگيريد.
  • براي پرداخت آنلاين بايد رمز دوم خود را از عابربانك دريافت كنيد.
  • قيمت :
    190,000 ریال
  • فرمت :
    PDF / WORD
خريد آنلاين

دانلود پروپوزال آماده: نقش پارک های علمی و فناوری در کارآفرینی فارغ التحصيلان كشاورزی در استان تهران

 دانلود نمونه فرم دانشگاهی پروپوزال پر شده در رشته های مختلف، تکمیل شده و آماده برای درس روش تحقیق و پایان نامه اصلی به صورت نیمه رایگان و با کیفیت بالا

مهندسی  کشاورزی(ترویج و آموزش کشاورزی)

قسمت هایی از پروپوزال:

۱- بیان مسأله:

اکثر کشورهای دنیا با مسائل و مشکلات اشتغال درگیرند ولی تعدد عوامل مشکل آفرین، و ناشناخته بودن برخی از آنها در کشورهای جهان سوم موجب پیچیده تر شدن موضوع شده است(مکنون، ۱۳۸۷). یکی از ﻣﺴﺎﺋﻞ ﭘﻴﺶ روي ﻛﺸﻮر ما نیز، داﻧﺶ آﻣﻮﺧﺘﮕﺎﻧﻲ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﺗﻮاﻧﺎیی های ﻓﺮدي و ﻣﻬﺎرت های ﻻزم را ﺑﺮاي راه اﻧﺪازي ﻛﺴﺐ و ﻛﺎر ﻣﻨﺎﺳﺐ ﻧﺪارﻧﺪ و اﻏﻠﺐ ﺑﺠﺎي اﻳﺠﺎد ﻓﺮﺻﺖﻫﺎي ﺷﻐﻠﻲ و ﻛﺎرآﻓﺮﻳﻨﻲ و ﻣﺸﺎرﻛﺖ در ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻣﻠﻲ، ﺧﻮد ﺑﺪﻧﺒﺎل اﺳﺘﺨﺪام ﺷﺪن ﻣﻲﺑﺎﺷـﻨﺪ(احمدی و همکاران، ۱۳۸۸).

در نظام جمهوری اسلامی ایران با اجرایی شدن سند چشم‌انداز بیست ساله و اعلام هدف اشتغال کامل در افق سال ۱۴۰۴ هجری شمسی، برنامه چهارم توسعه با هدف دستیابی به اشتغال مناسب و کاهش نرخ بیکاری به ۴/۸ درصد در پایان دوره(۱۳۸۸ – ۱۳۸۴) آغاز گردید. در این برنامه هم‌چنین به رشد بهره‌وری نیروی کار از ۳/۱ درصد به ۵/۳ درصد به طور متوسط طی سال‌های برنامه تأکید شد. مستند به گزارش رسمی دولت، نرخ بیکاری از ۵/۱۱ درصد در سال ۱۳۸۴ به ۹/۱۱ درصد در سال ۱۳۸۸ افزایش یافت(معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور، ۱۳۹۰). پس از اتمام برنامه چهارم و عدم تحقق رشد ۴/۸ درصدی نرخ بیکاری و افزایش آن در سال پایانی برنامه نسبت به سال آغاز، افزایش نرخ بیکاری هم چنان ادامه یافت، به طوری که مستند به گزارش رسمی مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری کشور به رقم بی‌سابقه ۶/۱۴ درصد افزایش یافت(مرکز آمار ایران، ۱۳۹۰).

در دهه اخیر یکی از اساسی ترین دغدغه های مسولان و متولیان امور، یافتن راه حلی برای مساله بیکاری بوده است. بویژه در بخش کشاورزی که حجم و گستردگی آن در کشورهای در حال توسعه یک معضل به شمار می رود(حسینی و همکاران، ۱۳۸۹). از ﺟﻤﻠـﻪ راﻫﻜﺎرﻫـﺎي ﻣﻨﺎﺳـﺒﻲ ﻛـﻪ اﻛﺜﺮ ﻛﺸﻮرﻫﺎ ﺑﺮاي رﻓﻊ اﻳﻦ ﻣﺸﻜﻞ ﻣﻮرد ﺗﻮﺟﻪ ﻗﺮار داده اﻧﺪ ﺗﺮوﻳﺞ ﻛـﺎرآﻓﺮﻳﻨﻲ در داﻧـﺸﮕﺎهﻫﺎ ﺑﻮده اﺳﺖ(احمدی و همکاران، ۱۳۸۸).

اشتغال فارغ التحصیلان یکی از مسائلی است که همواره مورد توجه برنامه ریزان آموزشی کشورهای مختلف بوده است. این بذل توجه هم به لحاظ بازار کار به عنوان مرکز ثقل اقتصادی است و هم به لحاظ نقش های اجتماعی می باشد که به فارغ التحصیلان برای نیل به اهداف توسعه کشور محول می شود. نظام آموزشی کشور ما نیز از این قائده مستثنی نبوده و وضعیت اشتغال دانش آموختگان این نظام از دغدغه های اصلی سیاست گزاران و برنامه ریزان امور آموزشی کشور است. در این میان فارغ التحصیلان رشته های کشاورزی بخش عمده ای از دانش آموختگان بیکار را تشکیل می دهند(حسینی و همکاران، ۱۳۸۸). بررسي شاغلين در بخش هاي مختلف اقتصادي کشور نشان مي دهد که بخش خدمات بيشترين فرصت اشتغال را براي تحصيل کردگان آموزش عالي مهيا کرده است و بخش هاي صنعت و کشاورزي در ايجاد شغل موفق عمل ننموده اند(حسینی و حسینی، ۱۳۸۷).

با اینکه بخش کشاورزی یکی از بخش های مهم در کشورهای در حال توسعه است و با وجود مزیت نسبی در بخش کشاورزی جهت توسعه اقتصادی، کشور ما از این قاعده مستثنی بوده و بر اساس آخرین آمار، سهم اشتغال در بخش کشاورزی، صنعت و خدمات به ترتیب برابر ۵/۲۱ درصد، ۷/۳۲ درصد و  ۸/۴۵ درصد می باشد(اداره آمار ایران، ۲۰۱۸؛ به نقل از حسینی و همکاران، ۲۰۱۷).

سازمان نظام مهندسي كشاورزي و منابع طبيعي در پرجمعيت ترين استان كشور(تهران) مسئوليتي خطير در پيش دارد. دو سوم فارغ التحصیلان کشاورزی که ساکن تهران هستند یا شاغل نیستند و یا در جایی غیر مربوط مشغول به کار هستند. به واقع ساماندهي ۱۳ هزار و ۴۱۷ مهندس كشاورزي با گرايش هاي مختلف براي استاني كه پايتخت كشور را در خود جاي داده امري است كه مستلزم برنامه ريزي مدون و منظمي مي باشد(ماهنامه دام کشت و صنعت، شماره ۹۲).

یكی از دلایل در جهت عدم دستیابی به نتایج مطلوب در این زمینه، نبود زنجیره تحقیق ـ فناوری و توسعه و فاصله قابل توجه بین تبدیل ایده‌های علمی ـ تحقیقاتی به واقعیت‌های اقتصادی قابل عرضه در بازار می‌باشد. در این بین، اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی، مسئله را از ابعاد مهم تر و ویژه ای برخوردار کرده است. تا آنجا که بنا به گزارش وزارت کار و امور اجتماعی نرخ بیکاری فارغ التحصیلان پنج درصد بیش از نرخ کلی بیکاری در سطح کشور است(ملک محمدی و شکری، ۱۳۸۸).

بدون ترديد، يکي از ايده‌هاي موفق عصر كنوني در زمينه توسعه اقتصادي محلي و ملي، انديشه ايجاد پارک‌هاي علمي و فناوري و مراکز رشد در تمام كشورهاي جهان در قرن ۲۱ است. هدف عمده آن‌ها نيز توسعه فناوري و ايجاد شرايط مناسب براي رشد و ظهور نوآوري‌ها و کارآفريني‌هاي مبتني بر فناوري است. بديهي است، پارك‌هاي علم و فناوري به عنوان يكي از نهادهاي اجتماعي و حلقه‌اي از زنجيره توسعه اقتصادي است كه با انگيزه افزايش نوآوري تكنولوژيك، توسعه اقتصادي و اشتغال‌زايي متخصصان و صاحب‌نظران به‌وجود آمده است، پس ضروري است كه دولت‌ها در اين زمينه تلاش ‌كنند با ايجاد محيطي مناسب، شرايط كار و فعاليت را براي شركت‌هايي اين‌چنيني فراهم ‌كنند. نظر به اطلاعات معاونت پژوهش و فناوري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، تعداد كل پارك‌هاي علم و فناوري كه از وزارتخانه يادشده مجوز دارند (۹۹ مورد) است كه از اين تعداد (يعني ۲/۲۱ درصد) در تهران با ۲۱ مورد واقع شده است. پارك‌هاي موجود در تهران وابسته به جهاد دانشـگاهي با تعـداد ۷ شهرك و پارك و نيز ساير مراكز مربوط شامل دانشگاه تربيت مدرس، دانشگاه تهران، پارك وابسته به وزارت نيرو،  وزارت بهداشت و درمان و دانشگاه اميركبير است(سلیمانی و مرغائی زاده، ۱۳۹۰).

با عنایت به موارد مطرح شده و با توجه به اینکه فارغ التحصیلان رشته کشاورزی دارای قابلیت های فراوانی برای بکارگیری دانسته ها و معلومات علمی و پژوهشی، نبوغ، خلاقیت و نوآوری در اکثر               زمینه های کشاورزی، باغداری، دامداری و صنایع وابسته به آنها برای افزایش تولید ملی و سودآوری ارزی و ریالی می باشند. بطوریکه با بکارگیری این نوآوری ها و حمایت از فارغ التحصیلان کارآفرین می توان سهم تولید ناخالص ملی را افزایش داده و علاوه بر رفع احتیاجات داخلی نسبت به صادرات محصولات کشاورزی و دامی اقدام نموده تا هم به اقتصاد ملی کمک نمایند و هم نیاز کشور را برای تولید شغل و تولید محصولات سالم برآورده سازند، و این مهم فقط با حمایت مسولان از کارآفرینان بخش کشاورزی میسر خواهد شد. لذا با توجه به تعدد عوامل موثر بر اشتغال فارغ التحصیلان بخش کشاورزی، برای حل این معضل دولت باید از کارآفرینان حمایت کند تا فرهنگ کارآفرینی گسترش یابد. ایجاد پارک های علم و فناوری می تواند گامی موثر و ماندگار در این زمینه باشد تا با ایجاد  انگیزه، به بروز خلاقیت و نوآوری فارغ التحصیلان کشاورزی کمک نماید تا بتوانند مشغول به کار شوند. از این رو این تحقیق در صدد است به این سوال اساسی پاسخ دهد که آیا پارک های علم و فناوری در کارآفرینی فارغ التحصيلان كشاورزي نقش دارند؟

 

اهمیت و ضرورت مسأله

یکی از مسائل چالشی در کشور ما که پژوهشگران و کارشناسان، افقی بحرانی را در صورت ادامه برخی از روندهای گذشته برای آن پیش بینی کرده اند، اشتغال و در مقابل آن بیکاری می باشد. با توجه به تعدد عوامل موثر بر اشتغال فارغ التحصیلان بخش کشاورزی باید برای حل این معضل از یک طرح جامع و فراگیر در زمینه اشتغال بهره گرفت. اگر دست یابی به بودجه های پژوهشی برای کلیه دانشجویان مقدور گردد از این طریق می توان روحیه تحقیق و پژوهش را در دانشجویان و                         فارغ التحصیلان تقویت کرد. و با همکاری دولت و افزایش حمایت دولت از کار آفرینان و گسترش فرهنگ کار آفرینی فارغ التحصیلان کشاورزی می توانند به راحتی از تسهیلات بانکی استفاده کنند (ابولحسنی، ۱۳۸۹).

در هر سیستمی، داده های مناسب، خروجی های صحیح و منطقی خواهد داشت. یکی از مهمترین عوامل و ورودی های موثر در روند تولید در بخش کشاورزی، نیروی انسانی کارآمد است. این هدف اگر چه به لحاظ کمی در کشور تحقق یافته، اما کارآمدی آن مورد تردید است. نظام آموزش عالی کشور به عنوان یکی از دو قطب تعلیم و تربیت در جمهوری اسلامی ایران مسئولیت تربیت نیروی انسانی متخصص و کار آمد مورد نیاز جامعه را در سطوح و رشته های مختلف به عهده دارد. بنابراین برای پیشرفت روز افزون باید شرایطی فراهم شود تا زمینه مناسب تربیت کارشناسان خبره برای ورود به بازار کار فراهم شود(برآبادی، ۱۳۸۶).

از طرفی آموزش عالی و تربیت نیروی انسانی متخصص، خود یکی از شاخص های مهم و فزاینده ی توسعه انسانی به شمار می رود و از سوی دیگر مشکل بیکاری و یا کمی فرصت های متناسب اشتغال فارغ التحصیلان، از مهم ترین علل فقر و موانع توسعه یافتگی به شمار می رود. به علاوه امکان جذب در بخش های دولتی بسیار محدود بوده و رفته رفته بر این محدودیت هم افزوده می شود. در مقابل فرصت های خوب و فزاینده ای در بخش خصوصی قابل جستجو و پیش بینی است، به خصوص بخش کشاورزی که به رغم برخورداری از توانمندی ها و مزیت های فراوان، توان یا امکان جذب فارغ التحصیلان رشته های متنوع کشاورزی را ندارد. به گزارش سازمان بهره وری آسیایی، بخش کشاورزی در میان همه بخش های اقتصادی کشور، بالاترین میزان بهره وری را دارد(ماهنامه مروج، ۱۳۸۲).

در این زمینه اعتقاد بر این است که توجه و تاکید بر خوداشتغالی از طریق کسب و کارهای کوچک یکی از راه حل های بسیار مهم است. لذا با توجه به تعدد عوامل موثر بر اشتغال فارغ التحصیلان بخش کشاورزی، برای حل این معضل دولت باید از کارآفرینان حمایت کند تا فرهنگ کارآفرینی گسترش یابد. ایجاد پارک های علم و فناوری می تواند گامی موثر و ماندگار در این زمینه باشد تا با ایجاد  انگیزه، به بروز خلاقیت و نوآوری فارغ التحصیلان کشاورزی کمک نماید تا بتوانند مشغول به کار شوند. دستیابی به دانش و پیشرفت علمی از دیر باز مورد توجه اقوام و ملل مختلف بوده است اما در دنیای کنونی در نخستین دهه هزاره سوم میلادی، دانش یک عامل راهبردی برای موفقیت های فردی، سازمانی و اجتماعی به شمار می رود و تولید و بکارگیری آن محور اصلی توسعه پایدار جامعه، دانش محور است (اسکندری و همکاران، ۱۳۸۵).

بر اساس تجربه جهانی، پارک های علم و فناوری به عنوان بستر و ساختاری کلیدی و مهم برای دستیابی به توسعه علمی و فناوری در کشورهای گوناگون به کار گرفته شده اند پارک های علم و فناوری، جریان دانش و فناوری را در میان موسسات آموزش عالی و پژوهشی، موسسات و شرکت های خصوصی و بازار به حرکت انداخته و با مدیریت هم افزایانه، رشد شرکت های متکی بر دانش و نوآوری را از طریق مرکز رشد و فرایندهای زایشی تسهیل می کند(بهادرانی، ۱۳۸۹).

 

 

……………………………

 

۲- اهمیت و ضرورت تحقیق:

 

 

……………………………

 

۳- پیشینه تحقیق:

 

 

……………………………

 

۴- اهداف تحقیق:

…………………………………….

…………………………………..

۵- فرضيه ‏هاي تحقیق:

…………………………………….

…………………………………..

۶- مدل تحقیق

…………………………

……………………………..

۷- سوالات تحقیق:

…………………………………….

…………………………………..

۸- تعريف واژه‏ها و اصطلاحات فني و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی):

…………………………………….

…………………………………..

۹- بیان جنبه نوآوری تحقیق:

………………………….

…………………………….

۱۰- روش شناسی تحقیق:

الف: شرح كامل روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها و نحوه اجراء (شامل مواد، تجهيزات و استانداردهاي مورد استفاده در قالب مراحل اجرايي تحقيق به تفكيك):

………………………….

…………………………….

ب- متغيرهاي مورد بررسي در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها:

…………………………………….

…………………………………..

ج – شرح کامل روش (ميداني، كتابخانه‏اي) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فيش‏برداري و غيره) گردآوري داده‏ها :

…………………………………….

…………………………………..

د – جامعه آماري، روش نمونه‏گيري و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان):

…………………………………….

…………………………………..

ر- روش نمونه گیری و حجم نمونه:

…………………………………….

…………………………………..

ز- ابزار تحقیق:

…………………………………….

…………………………………..

هـ – روش‌ها و ابزار تجزيه و تحليل داده‏ها:

…………………………………….

…………………………………..

منابع :

…………………………………….

…………………………………..

https://12lai.com/: https://12lai.com/

دانلود نمونه پروپوزال تکمیل شده، پروژه پر شده، طرح پیشنهادیه آماده

 

2023-09-28
كد : 8210
وضعيت :‌موجود
دسته بندی :


تمامی حقوق برای سایت دانلود مقاله پایان نامه محفوظ می باشد .

© تمامی حقوق برای سایت آسان تز ( مقاله بیس پایان نامه - مقاله با ترجمه - پرسشنامه - پروپوزال آماده ) محفوظ می باشد .